środa, 7 października 2015

Sernik z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi



Składniki:

500 g twarogu
1 szklanka (250 ml) śmietany kremówki 30% lub 36%
3 duże jajka
1 szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka masła orzechowego
powidła śliwkowe


Formę o średnicy 20 cm  wykładamy papierem a następnie ja wyłożyłam pokruszonymi herbatnikami, a więc spód z serii na szybko ;)


W misie miksera umieścić wszystkie składniki, zmiksować do połączenia się i uzyskania gładkiej masy. Masę serową wylewamy do formy, na górę kładziemy delikatnie powidła, tak by od razu nie opadły na dno sernika. Następnie pieczemy w temperaturze 170ºC  około 50 - 60 minut. 

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz