piątek, 26 września 2014

Pieczeń

To dobra alternatywa zamiast wędliny ze sklepu. Samodzielnie zrobiona smakuje wyśmienicie. 



Składniki:
1 kg mielonego mięsa wieprzowego
2 jajka
sól
pieprz
rozmaryn
4 ząbki czosnku
1 cebula 
2 łyżki przecieru pomidorowego
4 jajka ugotowane na twardo 


Cebule obrać i posiekać drobno, czosnek najlepiej świeży, obrać i drobno posiekać lub użyć wyciskarki do czosnku. Jeśli nie mamy świeżego czosnku można dodać granulowany. Jajka ugotowane na twardo obrać. Resztę składników wymieszać razem. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć pół wcześniej przygotowanego farszu. Na środku przez całą długość formy ułożyć jajka i resztę farszu na jajka. Tak przygotowaną pieczeń pieczemy w 180 C przez ok 60 minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz