Philadelphia
Składniki:
- 300g sucharków
- 400g Nutelli
- 4 serki Delikate kremowe naturalne (takie w prostokątnym opakowaniu)
- 2 galaretki wiśniowe
- 500ml kremówki
- 4 łyżki cukru pudru- opakowanie płatków migdałowych
- wiśnie z kompotu (bez pestek)
Nutellę wstawiamy do małego garnka z wodą i podgrzewamy (kiedy się rozgrzeje, będzie łatwiej połączyć ją z sucharkami), sucharki mielimy na piasek, dodajemy Nutellę i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Kremówkę, serki i cukier puder miksujemy na gładką masę i wykładamy na nutellowy spód. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż w przepisie (ja użyłam 400ml wrzątku na każdą galaretkę) i odstawiamy. Masę serową posypujemy płatkami, a na wierzch wiśnie. Tężejące galaretki wylać na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz