Uwielbiam owoc Mango. pod każdą postacią. Warto jeść ten owoc bo stanowi źródło witamin i składników mineralnych. Jest bogatym źródłem witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają system nerwowy i odpornościowy. Zawiera witaminę A, C i E, jest bogaty w miedź, potas i magnez. Jest źródłem błonnika pokarmowego (który obniża poziom cholesterolu we krwi). Peeling z mango ma wysokie właściwości przeciwzapalne a masło z pestek mango pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, opóźnia procesy starzenia się skóry.
Składniki:
1 banan
szklanka mleka
pół mango
czerwona porzeczka
Do miksera kielichowego, wrzucamy obrane i pokrojone mango i miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy banana i mleko. Całość miksujemy i gotowe. Do dekoracji dodałam mrożoną czerwoną porzeczkę z zeszłorocznego zbioru.
W zależności od tego co lubicie można dodać więcej mleka by napój był rzadszy lub mniej by był gęściejszy. Smoothie polecam na śniadanie, lunch czy jako dodatek do każdego innego posiłku lub na deser.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz